Črna kronika

Svetovni podvigi: Župniku ukradli čevlje

S.S.
30. 11. 2015, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Škode je za okrog 400 evrov, grešnik pa je več škode povzročil z vlomom kot s krajo.

10 V Vojniku je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel tri potne liste.

9 Soboški policisti so obravnavali tatvino stolov s terase gostinskega lokala.

8 Goriški policisti so na območju Miren obravnavali poškodovanje osebnega vozila znamke Golf. Neznanec je z neznanim ostrim predmetom zrisal za okrog 500 evrov škode.

7 V Novi Gorici so vandali s kamnom razbili steklo gostinskega lokala in z (raz)dejanjem povzročili za okrog 50 evrov škode.

6 Pomurski policisti so na ekspertizo poslali bankovec vrednosti 50 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

5 Novogoriški kriminalisti so kazensko ovadili moška, stara 33 in 39 let, ki sta osumljena, da sta v predprostoru trgovine večjega trgovskega centra ukradla peč. Nakradeno blago sta naložila v kombi in se s kraja zločina odpeljala, a so ju policisti kmalu izsledili.

4 V podjetju na Mariborski cesti v Celju je neznanec vlomil v približno 50 garderobnih omaric, kradel pa je predvsem gotovino.

V 50 garderobnih omaric je neznani storilec vlomil v Celju, kradel je predvsem gotovino.

3 Pri Sežani so policisti obravnavali 31-letnega voznika iz Branika. Moškemu je med postopkom izpod armaturne plošče padla manjša količina heroina. Sledili so pregleda avtomobila in stanovanja ter ponoven zaseg heroina, med izvajanjem aktivnosti pa je moški policistom grozil, enega celo poskušal udariti. Pomirili so ga šele z uporabo prisilnih sredstev, preiskovalni sodnik ga je po zaslišanju vtaknil v pripor. Gre sicer za starega znanca organov pregona in sodišč.

2 Ko so ljubljanski policisti prejeli prijavo, da neznanec krade dele iz parkiranega avta na Clevelandski ulici, so kajpak nemudoma odhiteli na kraj, kjer so opazili osebno vozilo z odvijačenimi pnevmatikami s platišči, ki so bila prislonjena na avto, in osebno vozilo znamke Mercedes Benz brez registskih tablic, ki je sunkovito speljalo. Policisti so odpeljali za njim in ga poskušali ustaviti z lučmi in sirenami, a brez uspeha. V Dolu pri Ljubljani je ubežnik vozilo ustavil in peš zbežal proti Zasavski cesti. Policisti so moškega izsledili na avtobusni postaji v Dolu pri Ljubljani, ko pa je možakar zagledal patruljo, je znova začel bežati, stekel je do mostu in skočil v Kamniško Bistrico. Na drugi strani reke se je za njim izgubila sled, a so policisti ugotovili identiteto lastnika mercedesa in morebitnega osumljenca. Preiskava se nadaljuje.

1 Kamniški modri angeli so bili napoteni v Stranje, kjer je neznani storilec vlomil v prostore župnišča in tamkajšnjemu dušnemu pastirju Antonu Prijatelju odnesel par obuval. Škode je za okrog 400 evrov, grešnik pa je več škode povzročil z vlomom kot s krajo. Po zaključku preiskave policisti obljubljajo kazensko ovadbo.