Črna kronika

Domnevni izterjevalec na tnalu višjih sodnikov

S.S.
26. 10. 2015, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na prvi stopnji je bil Kranjčan Anel Čordić obsojen na 2 leti in 5 mesecev zapora zaradi izsiljevanja, jutri pa bodo primer pod drobnogled vzeli višji sodniki.

STA
2 leti in 5 mesecev zapora so sodniki prisodili Čordiću na prvi stopnji.

Pred ljubljanskim višjim sodiščem bo namreč od jutra potekala pritožbena seja. Čordiću je družbo na zatožni klopi delal tudi Ljubljančan Aleksandar Gavranić, vendar je tožilstvo med postoptkom obtožnico zoper njega umaknilo.

Profimedia
Ljubljanski višji sodniki bodo pritožbe Čordićeve obrambe pod drobnogled vzeli v torek.

Nasilno izterjeval denar
Čordić je bil aprila pred kranjskim okrožnim sodiščem spoznan za krivega dveh kaznivih dejanj izsiljevanja, dveh poskusov izsiljevanja in kaznivega dejanja samovoljnosti ter obsojen na enotno kazen 2 leti in 5 mesecev zapora.

Kranjski okrožni sodniki sosledili obtožbam tožilstva, da je Čordić od leta 2011 do 13. oktobra 2014 na Jesenicah, v Kranju in Ljubljani od več oškodovancev z grožnjami in nasiljem izterjeval vračila posojil po oderuških obrestih, s tem pa si je protipravno pridobil večjo premoženjsko korist.

Zagovornik obtoženega, odvetnik Luka Zajc, je takoj po obsodbi napovedal pritožbo, češ da nihče od domnevnih oškodovancev ni potrdil, da bi Čordić nad njim izvajal nasilje. Na eni od uvodnih obravnav je obtoženi priznal, da je v zameno za obresti prijateljem in znancem posojal denar, ki ga je zaslužil s trdim delom, hkrati pa zanikal, da bi dolgove terjal s silo. 

Čordić naj bi od leta 2011 do 13. oktobra 2014 na Jesenicah, v Kranju in Ljubljani od več oškodovancev z grožnjami in nasiljem izterjeval vračila posojil po oderuških obrestih.