Črna kronika

Roparska tatvina čokolade

Samo Strel
26. 10. 2015, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24
Čokolada

10.
V Ankaranu so policisti obravnavali tatvino ženskega kolesa in stojala za sušenje perila. Lastnica je oškodovana za okrog 300 evrov.

9.
Novogoriški policisti so obravnavali poškodovanje avtomata za napitke in prehrambne izdelke. Osemintridesetletni domačin je napravo sesul, ko se mu je v odprtini zataknila pijača, ki jo je pošteno plačal, ne pa tudi dobil. Nastalo je za okrog 400 evrov škode, 38-letniku pa sledi kazenska ovadba.

8.
Gorenjski policisti so na Hrušici oglobili tovornjakarja, ki je po odstavnem pasu avtoceste kak kilometer peljal vzvratno, ker je zgrešil izvoz.

7.
Ljubljanski policisti so končno prijeli 35-letnega domačina, ki ga sumijo 35 kaznivih dejanj velikih tatvin. Gre za starega znanca organov pregona in sodišč, že večkrat obsojenega zaradi premoženjskih deliktov. Na novo sojenje bo počakal v priporu.

6.
V Podgradu so policisti obravnavali tatvino čisto nove peči na pelete. Neznanci so jo ukradli izpred stanovanjske hiše in lastniku povzročili za okrog 1200 evrov škode.

5.
Škofjeloški policisti so oglobili državljana Romunije, ki je v imenu invalidnih in gluhih otrok na ulici pobiral prostovoljne prispevke, čeprav dovoljenja za tako početje ni imel.

4.
Na območju Zagorja ob Savi je 41-letni voznik alfe zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zgrmel s ceste v potok. Pijančka sta še pred prihodom reševalcev in gasilcev iz vode potegnila policista. Alkotest mu je nameril 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Moškega so na kraju nesreče pregledali reševalci, ki pa niso ugotovili poškodb. Po končanem postopku so ga domov odpeljali svojci. Zaradi prehitre vožnje mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil podan obdolžilni predlog.

3.
Ko je na carinski pomol v Piranu priplul čoln, ki ga je upravljal pijani 51-letni Ljubljančan, je policist pijančka opomnil, da se na tem območju ne more vezati in naj gre na drugo stran mandrača, a se je Ljubljančan naredil francoza in začel žaliti policista ter mu psovati mater. Ker se ni pomiril niti po prihodu okrepitev, so mu odredili pridržanje. Na čolnu je bil še 35-letnik, ki se je prav tako nedostojno vedel do policistov. Tudi on je bil pridržan. Kršiteljema sledijo plačilni nalogi.

2.
Kranjski prometni policisti so s ceste pospremili mladega laboda, ki je oviral promet. Kot so pojasnili na policiji, je laboda prevzela Škofjeločanka, ki je poznavalka te divje živali.

1.
Petindvajsetletni Ljubljančan je vstopil v prostore trgovine na Slovenski cesti in si napolnil nahrbtnik z več kosi čokolade, nato pa odšel mimo blagajne, ne da bi plačal. Ko ga je prodajalka poskušala zadržati, je tat začel proti njej zamahovati, zaradi česar ga je pustila pri miru. Se je pa za njim pognal varnostnik in ga zadržal na ulici do prihoda policistov. Sledi kazenska ovadba.