Črna kronika

Pri pokopališču do smrti povozil 72-letno peško

sta/mv
24. 10. 2015, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Včeraj ob 19. uri se je v Spodnjih Hočah pri pokopališču na Miklavški cesti zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 72-letna peška, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Arhiv Svet24

Štiriinštiridesetletni voznik tovornega vozila znamke Renault trafic je na zaznamovanem prehodu za pešce zbil 72-letno peško, ki je pravilno prečkala vozišče. Zaradi hudih poškodb je umrla takoj na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 102 prometni nesreči, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 77 kršitev javnega reda in miru ter 103 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 58-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa štiri kršitelje. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli sedem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo tri ponarejanja denarja in povzročitve telesne poškodbe, po dve nasilji v družini in grožnji ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog in rop.