Črna kronika

Vuka so potolkli s kiji

Simon Rosc
23. 10. 2015, 18.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

24-letni Vuk je bil žrtev krutega napada, umrl je zaradi brutalnih udarcev treh napadalcev. Policija je dva že prijela, tretjega še iščejo.

Arhiv Svet24

Beograjčana D. K. in D. N. so tamkajšnji policisti prijeli zaradi suma, da sta brutalno pretepla 24-letnega Vuka J., prav tako iz Beograda, iz naselja Mali Mokri Lug. Osumljena naj bi 24-letnika po pretepu golega odvrgla na Humski ulici na parkirišču NK Partizan. Ponoči je zaradi hudih poškodb umrl, policija pa išče še tretjega napadalca in avtomobil, ki so ga uporabljali v času napada.

TOLKLI SO GA S KIJI

Arhiv Svet24

Po poročanju srbskih medijev se je ugrabitev zgodila v ponedeljek okoli poldneva v Bosanski ulici v Beogradu, ko naj bi trojica napadalcev z avtomobilom znamke Audi trčila v skuter, ki ga je vozila žrtev. Štiriindvajsetletnik je zaradi udarca padel s skuterja, pri čemer mu je z glave padla čelada. Trojica je po poročanju tujih medijev takoj izstopila iz avta in začela s palicami udrihati po mladeniču.

Hudo poškodovanega Vuka so strpali v prtljažnik avtomobila in ga odpeljali v gozd. Tam so ga, kot naj bi mladenič povedal v bolnišnici, preden je odbila njegova zadnja ura, znova pretepli s kiji za bejzbol, nato pa so ga napol nezavestnega spet strpali v avtomobil. Odpeljali so se do parkirišča nogometnega kluba Partizan na Humski ulici in tam Vuka odvrgli; nekoliko pozneje so ga našli naključni mimoidoči, ki so tam parkirali svoja vozila.

POŠKODBE PO VSEM TELESU

Hudo poškodovanega Vuka so nemudoma odpeljali v urgentni center, kjer so mu oskrbeli rane. Utrpel je hude poškodbe glave in vsega telesa. Policija je na osnovi njegove izjave opravila rekonstrukcijo dogodkov in kaj hitro ulovila dva napadalca, D. K. in D. N. Tretjega pa še iščejo, prav tako avtomobil, ki so ga uporabili ugrabitelji. Za zdaj tudi ni znan motiv osumljencev, kakor tudi ne, kaj je Vuk počel v tistem predelu Beograda. Vsekakor bo več novih in uporabnih informacij podal videonadzor, ki je postavljen okoli stadiona Partizan ob parkirišču.

VZGOJIL GA JE OČE

Srbski novinarji so se odpravili v Kaluđerico, da bi govorili s starši umorjenega. V domači hiši ni bilo nikogar, so se pa pogovarjali s sosedi in znanci, ki so povedali, da se družina bolj kot ne drži zase in se ne druži veliko s sosedi. Povedali so še, da imata starša poleg Vuka še dva otroka. Vzgojil jih je oče, ki dela kot taksist, mama pa živi ločeno, pri svoji mami, ki jo neguje, saj je invalidka.

Arhiv Svet24