Črna kronika

23-letnico nagovarjali naj to stori, nato pa…

M.J.
7. 10. 2015, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dekle si je želelo ogledati kanjon King v Avstraliji. In ko ji je vodič dal navodila, da se je varno spustiti čez rob pečine in se fotografirati, kot da visi z nje, pa se je zgodilo.

Facebook

23-letna Britanka Zoe Wolmer ni slutila, da jo bo izlet v kanjon Kings v Avstraliji stal življenja. Vodič ji je dal navodila, da se je varno spustiti čez rob pečine in se fotografirati. Na začetku je vse izgledalo v najlepšem redu, toda Zoe je v nekem trenutku spodrsnilo. Njeno telo je zdrselo po steni in se zaustavilo šele 15 metrov nižje. Nesrečno dekle je dobilo težke poškodbe - zlomila si je hrbtenico, imela je številne notranje krvavitve in poškodovano lobanjo.

Facebook

Dekle je kazalo znake življenja še 50 minut, vse do prihoda reševalcev. Ti pa je na žalost niso uspeli rešiti. Rebecca Gethen, ki je vodila ekskurzijo, je v turistični agenciji delala šele šest tednov. Na sodišču je dejala, da se še po letu dni od nesreče spominja krika dekleta. Drugi vodič iz agencije, ki je prav tako vodil ekskurzijo, je potrdil, da mnoge agencije sugerirajo turistom tovrstno fotografiranje prav zaradi atraktivnega ozadja. In večina turistov na njihove pobude pristane…