Črna kronika

Esma Redžepova se je ob slovesu od 'sestre' Usnije komaj držala na nogah

mv
7. 10. 2015, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Esma Redžepova je s solzami v očeh na zadnjo pot pospremila svojo dobro prijateljico, sestro, kot jo je klicala, Usnijo. Makedonska pevka je pred dnevi v starosti 69 let izgubila večletni boj z rakom na pljučih.

Facebook

Facebook

Usnijo so v ponedeljek pokopali v njenem rodnem mestu Skopju, poleg družinskih članov so se pogreba udeležili tudi prijatelji in glasbena kolegica Esma Rdežepova, s katero je bila Usnija zelo povezana. Čeprav imata enak priimek, pevki nista bili v sorodu, a sta se vedno počutili kot sestri. Esmo je smrt glasbene kolegice močno prizadela, ves čas je jokala in se opirala na Usnijinega brata Reška in njegovo ženo Emiro. Esma in Usnija sta bili do zadnjega dne v stiku, a je makedonska pevka vseeno priznala, da se ni primerno poslovila od drage prijateljice.

Usnija je umrla 1. oktobra po dveletnem boju z rakom na pljučih. Zadnje dni življenja je preživela v bolnišnici v Beogradu, kjer so ji ob strani stali najbližji. Za seboj je pustila nešteto ponarodelih uspešnic, pred leti pa so jo Srbi počastili z nagrado za poseben doprinos k njihovi kulturi. Čeprav je bila Makedonka je Usnija zadnja leta živela in delala v srbski prestolnici.

facebook