Črna kronika

Bo storilec gnusnega posilstva ušel kazni?

uk
6. 10. 2015, 21.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Splitsko sodišče bo odločalo o kazni mlajšemu moškemu, ki je obtožen, da je 16. novembra 2012 brutalno posilil in tudi poskušal umoriti dekle.

Facebook

Obtoženi in njegova žrtev sta bila na dan grozljivega posilstva na zabavi, ko jo je moški napadel v kleti. Oba sta se pred dejanjem že poznala, saj naj bi obiskovala isto fakulteto. Zaradi okrutnega zločina sta tako posiljevalec kot žrtev v medijih neimenovana. Podrobnosti še zmeraj niso popolnoma jasne, je pa bila 23-letnica v bolnišnico pripeljana s tako grozljivimi poškodbami, da so se zdravniki več ur trudili z operacijami rešiti njeno življenje. Po mnenju nekaterih strokovnjakov naj bi osumljeni med posilstvom uporabljal neznano napravo z rotacijo, najverjetneje je šlo za električni mešalnik.

Prav zaradi grozljivih poškodb je bil moški obtožen tudi poskusa umora, kar poskuša obramba ovreči. Grozi mu od pet do petnajst let zaporne kazni za poskus umora in od šest mesecev do pet let zaradi posilstva. Vendar v zaporu najverjetneje ne bo dlje kot štiri leta, če pa bo obramba uspela s svojim ugovorom, da gre »le« za hudo telesno poškodbo, bo storilec dobil manj kot eno leto, in še to pogojno.

Njegova žrtev ima še vedno hude psihične težave in se zdravi na psihiatriji, posledice pa bo verjetno čutila vse življenje. Storilec je dodal, da se počuti grozno in si želi, da bi se to zgodilo njemu in da nenehno moli za dekle.