Črna kronika

Med spanjem ji je prerezal vrat

pr
30. 9. 2015, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dragan Stevanović (46) je sredi noči ubil svojo ženo Dragano (42), ki je spala v postelji, zatem pa se je obesil v hlevu. Svojci in sosedje so šokirani, motiva policija še potrdila.

Arhiv

Prebivalci srbske Jagodine so v šoku. Nihče ne ve, zakaj se je življenje zakoncev Stevanović zaključilo na tako okruten način. Šušlja se, da je Dragan izgubil živce, ker se žena ni želela preseliti iz Jagodine v vas. Obdukcijo trupel zakoncev so že opravili. Kot so po položaju njenega trupla v postelji ugotovile pristojne službe, je Dragana spala, ko ji je mož z nožem prerezal vrat. Nesrečnica je iz spanja dobesedno zdrsnila v smrt. Morilec je tako izkoristil trenutek, ko je globoko spala. Nihče od preostalih stanujočih v hiši – Draganov oče Života ter mati Slobodanka in drugi  ni slišal ničesar. Šele zjutraj so odkrili, kakšna grozljivka se je odvijala ponoči. »Soba, v kateri je umrla Dragana, je bila polna krvi,« so pripovedovali sosedje. In kot da to ni bilo dovolj hudo, je mrtvo mamo zjutraj videla tudi Verica, najmlajša hči mrtvih zakoncev.

Arhiv

ŠOKIRANI SOSEDJE

»Verica neprestano neutolažljivo joče. Tako Verica kot njena starejša sestra Vesna sta bili močno navezani na mamo,« pripovedujejo sosedje, ki so zaradi dogodka hudo pretreseni. »Dragan se je obesil v hlevu. Krave so mukale okoli njegovega trupla, ki je viselo na vrvi. Vse skupaj je bilo videti kot prizor iz filmske srhljivke,« še pravijo.

Arhiv

SKRIVNOSTEN MOTIV

Pokojna Dragan in Dragana sta bila poročena 22 let, a Draganu menda nikoli ni bilo prav, da se je njegova žena s sinom in najmlajšo hčerko odločila živeti v Jagodini, medtem ko je on živel v Županjevcu. Dragan se je tam bolj zadrževal zadnje mesece, ko mu je hudo zbolel oče. Delal je na polju, za konec tedna pa se je vrnil k svoji družini v Jagodino. Pri starših je želel zgraditi hišo za svojo družino, a se ta ni želela preseliti. In prav to naj bi Dragana, ki je sicer veljal za mirnega, preudarnega človeka, pahnilo čez rob razuma.