Črna kronika

Policija je v zagati, ko sta posilstva osumljena enojajčna dvojčka

G.G.
8. 9. 2015, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Francoski policisti niso dlakocepili in so priprla oba brata, Yoana in Elvina Gomisa. Vest pa ni dala miru storilcu, Yoanu, ki je po desetih mesecih pripora priznal, da je »zlobni dvojček« in s tem rešil svojega brata.

Forenziki so se trudili, a na podlagi DNK sledi niso mogli s prstom pokazati na storilca. 26-letna Yoan in Elvin iz Aix-en-Provenca imata namreč skoraj identično DNK. Tudi drugače sta si bila zelo blizu. Živela sta v istem stanovanju, uporabljala isti avto in telefon, nosila enaka oblačila, delila pa sta si tudi Facebook profil.

In ker sta oba zanikala zločine, tri posilstva in tri poskuse posilstva, ki so se pripetili med septembrom 2012 in februarjem 2013, je policija oba strpala v pripor.

Zapletlo se je tudi na sojenju. Žrtve niso uspele identificirati storilca ali drugače povedano, priče so prepoznale storilca, a kaj ko sta se jim zdela Yoan in Gomis povsem enaka.

Delen preboj je bil narejen, ko je ena od prič na podlagi govora storilca prepoznala v Yoanu. A to je bilo dovolj le, da so Elvina izpustili, ne pa še za obsodbo. V ponedeljek pa se je Yoan strl in pokesal. »Sram me je, ker sem ves čas lagal. Preprosto nisem mogel priznati,« je dejal Yoan, ki bo za svojo usodo izvedel konec tedna.