Črna kronika

Očetovo čustveno sporočilo

Sašo Avramovič
27. 7. 2015, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Točno leto dni od umora Tijane Jurić (za umor je bil Dragan Đurić obsojen na 40 let zapora), je njen oče Igor Jurić na svojem facebook profilu zapisal zelo ganljivo sporočilo.

Arhiv Svet24

Dragan Đurić (34), mesar iz Beograda, je bil junija obsojen na 40-letno zaporno kazen, tako visoko kazen pa si je prislužil za umor 15-letne najstnice Tijane Jurić. Čeprav je sodišče takrat upoštevalo tudi nekaj malega olajševalnih okoliščin, to ni zmanjšalo teže grozodejstva, ki ga je zagrešil obtoženi. Tožilstvo je s kaznijo zadovoljno, obramba pa je že napovedala, da se bo pritožila.

Arhiv Svet24

Obsodbo ocenil kot pravično

Na razglasitvi sodbe je bil takrat prisoten tudi Igor Jurić, oče umorjenega dekleta. S solzami v očeh se je zahvalil vsem, ki so njemu in družini stali ob strani v težkih časih, obsodbo pa je ocenil kot pravično. Spomnimo. Đurič je avgusta lani v okolici Subotice z avtom zbil Tijano, jo zvezal, odpeljal in zadavil, njeno truplo pa pokopal na deponiji na obrobju Somborja. Tožilstvo je v sklepni besedi ocenilo, da jo je želel posiliti, ko pa tega zaradi alkoholiziranega stanja ni zmogel, jo je ubil, da bi prikril poskus posilstva. Po umoru se je vrnil domov in naslednjih 12 dni mirno opravljal svoje delo. Policisti so na pravo sled prišli tudi po pregledu baznih postaj, ki so odkrile, kateri mobilni telefoni so bili v noči umora aktivni. Đurićeva številka je bila sumljiva, ker je bila le tiste noči aktivna na območju Bajmoka, kjer je izginila Tijana. Po prijetju je hladnokrvno priznal umor in policiste odpeljal do trupla.

Arhiv Svet24

Čustveno sporočilo očeta

Igor Jurić, oče umorjene Tijane, je zdaj, točno leto dni po tragediji, na facebooku zapisal zelo čustveno sporočilo. »Ko mi je bilo težko oziroma najtežje, sem dobil tvoj objem s tihim šepetom: 'Očka, bodi vedno tukaj, z mano, in vse bo v redu',« je zapisal in dodal: »Nisem bil tukaj, ko sem te najbolj potreboval, in to me bo preganjalo, dokler bom živ ... Oprosti mi. Živim in živel bom tako, da dobim priložnost, da se znova srečamo nekje zgoraj ... Rad te imam.«

Arhiv Svet24