Črna kronika

Damir prišel iz pripora in moril

pr
15. 7. 2015, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V ponedeljek pozno popoldne se je v naselju Drežnik blizu hrvaškega Karlovca odvijala prava drama. Po zakonskem prepiru je 50-letni Damir Matan ženo Snježano najprej zaprl v hišo, zatem pa jo je ubil. Streljal je tudi na hčer Ivano, ki je bežala pred njim.

Facebook

Arhiv Svet24

Potem ko so sosedje poklicali na pomoč, je bila na teren poslana specialna policijska enota, ki je moškega neuspešno pozivala k predaji. Po uri pregovarjanja s policisti je dvakrat poskusil soditi tudi sebi.

S hudimi poškodbami so ga prepeljali v karlovško bolnišnico. Sosedje nesrečne družine so povedali, da sta bila zakonca Matan mirna človeka, a sta imela nekaj zakonskih prepirov, povod za ponedeljkov obračun pa naj bi bilo ljubosumje.

»Okoli pete ure popoldne sem pred njihovo hišo slišala prepir in krike. Dve ali tri ženske so tekle proti Damirju in kričale, naj jo pusti,« je povedala najbližja soseda družine Matan in dodala, da je videla Damirja, kako je svojo ženo vlekel proti hiši, kjer jo je nato ubil. »Zaslišala sem dva strela. Zatem je na njihovo dvorišče prihitel eden od sorodnikov, ki je skušal pomiriti situacijo, pa bi jo bil kmalu tudi on skupil,« je še povedala pretresena soseda.

Potem ko je ubil ženo, je Damir streljal na lastno hčer, ki je skupaj z babico želela pobegniti iz hiše. Zaradi zakonskega prepira so policisti intervenirali že dan pred dogodkom, pri tem so Damirja prijeli in odpeljali v pripor. Iz slednjega je bil izpuščen na usodni ponedeljek.