Črna kronika

Štirje mrtvi na primorski avtocesti; promet poteka sedaj nemoteno

K.S.
13. 7. 2015, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Okoli 11.30 se je na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Uncem pripetila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi cisterna in dve osebni vozil. Najprej je policija poročala, da so življenje izgubile tri osebe, a je rezultat nesreče še hujši - umrli so štirje. Še vedno pa policija išče voznika cisterne, ki je s kraja nesreče odšel peš. Šofer je oblečen v modre hlače in rdečo majico.

Twitter

Na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem so odstranili posledice dopoldanske prometne nesreče, v kateri so umrli štirje tuji državljani. Promet poteka nemoteno. Daljši zastoj ostaja med Ljubljano in cestninsko postajo Log ter med Vrhniko in Uncem. Zastoj je tudi na stari cesti Ljubljana-Vrhnika-Logatec, poroča prometnoinformacijski center.

Kot so dejali na ljubljanski policijski upravi, je bilo v prometni nesreči udeleženo tovorno vozilo s cisterno, ki je prevažalo kerozin, vendar cisterna ni poškodovana v taki meri, da bi tekočina iztekala. Poleg štirih umrlih je bilo v nesreči ranjenih še več oseb, a niso v življenjski nevarnosti.

Na prometnoinformacijskem centru zato voznikom svetujejo, da se na pot razen v nujnih primerih ne odpravljajo. Voznike v zastojih pa pozivajo, da puščajo prosto pot za intervencijska vozila.

Med Logatcem in Uncem v smeri proti Kopru je bila avtocesta zaprta do 15.30. Trenutno zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče promet poteka po enem pasu. Daljši zastoj ostaja med Ljubljano in Vrhniko. Zastoj je tudi na stari cesti Ljubljana - Vrhnika - Logatec.

Število smrtnih žrtev na slovenskih cestah se po današnji nesreči v letošnjem letu že približuje številki 60. Kot so že zjutraj sporočili z Generalne policijske uprave, je na cestah doslej življenje izgubilo 56 oseb, lani v enakem obdobju pa 50. Samo v preteklih treh dneh je slovenskih cestah v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi. 

promet.si