Črna kronika

V Sevnici zastrupljajo pse - komu so napoti?

T.C.
13. 5. 2015, 14.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Sevniški policisti lastnikom psov svetujejo previdnost, saj so bili obveščeni o zastrupitvi psa, ki naj bi na sprehajalni poti ob reki Savi zaužil neznano snov.

Arhiv Svet24

Ob preverjanju okoliščin so policisti Policijske postaje Sevnica govorili tudi z veterinarjem, ki jim je povedal, da so v zadnjih dneh oskrbeli še tri pse, pri katerih prav tako sumijo, da je šlo za zastrupitev.

Arhiv Svet24

Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin. Preiskava bo pokazala, ali je prišlo do namerne zastrupitve psov ali pa so štirinožci na za zdaj še neznano strupeno substanco naleteli po naključju. 

Lastnike psov pozivajo, da v primeru suma zastrupitve psa takoj poiščejo veterinarsko pomoč in o tem obvestijo tudi policiste.

Lastniki naj imajo pse med sprehodom ves čas na povodcu in pod nadzorom. Pozorni naj bodo, da žival ne bo zaužila strupene ali škodljive snovi.

Sicer so Policisti Policijske uprave Novo mesto do 30. aprila letos obravnavali 32 kršitev s področja Zakona o zaščiti živali. Največkrat je šlo za primere, ko lastniki živali niso zagotovili varstva psa v skladu s predpisi.

Arhiv Svet24

V večih primerih je prišlo do prometnih nesreč in povoženja psov, obravnavali pa so tudi napade in ugrize, ki so jih povzročili nezavarovani psi.

Pri sprehajanju psov na javnih krajih morajo lastniki oziroma skrbniki psa pripeti na povodec.

Lastniki oziroma skrbniki nevarnega psa pa morajo poleg povodca psu namestiti tudi nagobčnik, prav tako lahko prav lastniki psov z ustreznim nadzorom in odgovornim ravnanjem sami največ pripomorejo k varnosti in zaščiti hišnega ljubljenčka.