Črna kronika

V prepiru med družinama je 'zapela' sekira

sa
7. 5. 2015, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V torek okoli 13. ure se je na Popovićevem Brdu pri Karlovcu odvijala prava drama. Prišlo je namreč do prepira med dvema družinama zaradi zemljišča.

Arhiv Svet24

Ivo Ribić je povedal, da so člani dveh romskih družin, njihovi prvi sosedi, na dvorišču hiše napadli njegovega 27-letnega brata Davorja. Pred tem naj bi ga s kamionom poskušali izriniti s ceste, ko je vozil avtomobil. Med napadom se naj bi slišali streli, nanj pa naj bi se spravili tudi s sekiro ter mu razbili avto. Modri angeli so se hitro odzvali in prišli na kraj dogodka; k sreči ni bil nihče poškodovan. V zvezi z dogodkom so aretirali dve osebi, ki ju čaka kriminalistična preiskava.

»Brata so srečali na cesti in ga poskušali izriniti z vozišča, a jim to ni uspelo, saj jim je ušel in pobegnil na dvorišče. Odšli so za njim, potem pa mu je 12 ljudi grozilo z udarci in s sekiro. Odpravili so se proti hiši, medtem ko so mu na dvorišču razbili vetrobransko steklo in prednji del avtomobila. Brat je skočil skozi okno in vzel puško, nato pa skočil nazaj na dvorišče in v zrak izstrelil nekaj nabojev, da bi umiril napadalce. Na strele je odgovoril tudi eden od napadalcev in tudi sam začel streljati. K sreči je hitro prišla policija in umirila situacijo. Aretirali so brata in še enega od napadalcev,« opisuje Ivo Ribić in dodaja, da so z omenjenimi sosedi imeli težave že prej.