Črna kronika

Bobnar skupine AC/DC priznal, da je grozil s smrtjo

U.K.
22. 4. 2015, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Phil Rudd (60), bivši bobnar skupine AC/DC, je priznal, da je moškima grozil s smrtjo. Za to mu grozi sedem let zapora. Šestdesetletnega Rudda novozelandska policija obtožuje, da je naročil umor, prav tako ga bremenijo zlorabe drog in groženj s smrtjo.

Facebook

Rudd naj bi poskusil najeti morilca za umor dveh moških, katerih identiteta ni znana. Skrivnost ostaja tudi identiteta atentatorja.

Neimenovanemu atentatorju je ponudil denar, avtomobil in hišo!

Glede na dognanja novozelandske policije naj bi Rudd poskušal najeti morilca med 25. in 26. septembrom lansko leto. Dogajanja sicer ni komentiral. Morda je to razlog, zakaj Rudd ni bil prisoten pri nastajanju dveh novih videospotov. Brian Johnson, pevec skupine, je takrat njegovo odsotnost pripisal družinskim obveznostim, kar je sprožilo takojšnja ugibanja, ali je Rudd sploh še član skupine. To je prvič zapustil leta 1983, a se je vrnil deset let pozneje. Rudd je zdaj priznal, da je drugemu sodelavcu ponudil denar, vozilo in celo zaklonišče, če bi umoril žrtev. Moški tega ni storil, ampak je obvestil policijo. Sodbo bo sodnik izrekel julija.