Črna kronika

VIDEO: Z vožnjo po napačni strani gorenjske avtoceste je skoraj povzročil tragedijo

G.G.
21. 4. 2015, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ni tako redko, da vozniki zapeljejo po napačni strani avtoceste. Takšen je bil tudi primer, ki se je prejšnji torek zgodil na gorenjski avtocesti.

PU Kranj

Na interventni številki 113 so bili ob 10.28 obveščeni, da je pri bencinskem servisu na Voklem nekdo z avtomobilom zapeljal v napačno smer in se pelje proti Jesenicam. Policisti so po klicu takoj začeli opozarjati voznike na nevarnost, obenem pa so zapirali uvoze na avtocesto.

Kljub mnogim aktivnosti policistov bi se vožnja vseeno lahko končala tragično, če ne bi bila reakcija nekaterih voznikov pravočasna. Nevaren voznik je namreč z bencinskega servisa na Voklem najprej nepravilno zapeljal na uvoz servisa, se tam ustavil, potem pa v nekem trenutku, ko so vozila peljala proti njemu, zapeljal na avtocesto in skoraj povzročil hudo trčenje z več vozili. Po nevarnem in povsem nesprejemljivem manevru se je z avtomobilom obrnil in odstranil z avtoceste, so sporočili s PU Kranj.

Nevarnega voznika ali voznice policisti sicer niso izsledili, prosijo pa vse, ki imajo kakršne koli informacije o nevarni vožnji, naj jih sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Dober podatek je že znamka, tip, barva avtomobila, še boljši pa registrska oznaka in ostale podrobnosti, skratka vse, kar bi pripomoglo k izsleditvi vozila in osebe.