Črna kronika

Znorel zaradi kupončka

mr
20. 4. 2015, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia

10. Koprski policisti so v Prečni ulici obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi vožnje pod vplivom žlahtne kapljice zakuhala 34-letna voznica iz Črnega Kala. Dama je z avtom »sesula« semafor, alkotest pa ji je nameril 0,73 alkohola v litru izdihanega zraka.

9. Celjski policisti so na parkirišču Mariborske ceste obravnavali tatvino športne torbe s štirimi teniškimi loparji. Tat si je postregel kar iz odkenjenega vozila, saj je lastnik pozneje ugotovil, da je vozilo ostalo odklenjeno, ker se je pokvaril sistem daljinskega zaklepanja. Škode je za okrog tisočaka.

8. Ljubljanski policisti so obravnavali vlom v prostore podjetja na območju Viča. Neznani storilec je preščipnil mrežasto ograjo parkirišča, vstopil v notranjost, nato pa s petih tovornih vozil znamke Iveco »sunil« po eno rezervno kolo. Škode je za okrog 6000 evrov.

7. Koprski policisti so državljanko Romunije brez urejenega prebivališča v Sloveniji oglobili zaradi vsiljivega beračenja.

6. Trebanjski policisti so ustavili dostavljalca, ki je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil 71 kilometrov na uro. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da možakar nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom in da je vozil pijan. Alkotest mu je nameril 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Dostavno vozilo so policisti 29-letniku zasegli, o kršitvah pa seznanili sodišče.

5. Neznani storilci so v stanovanjskem bloku na Linhartovi cesti v Ljubljani zažgali in pogasili požarni načrt. Gasilci so pregledali objekt, vendar intervencija ni bila potrebna, o dogodku pa so bili kajpak obveščeni tudi policisti.

4. V Kopru je nekdo prišel v pisarno podjetja in zaposleni iz denarnice ukradel 50 evrov. Ker naj bi se to ponavljalo, je oškodovanka prijavila tatvino.

3. Policisti iz Logatca so kazensko ovadili tri mladoletnike, ki jih sumijo velikih tatvin in poškodovanja tuje stvari. Nepridipravi so vlomili v leseno brunarico ob skakalnici hriba Sekirica in iz notranjosti ukradli alkoholne pijače ter barvne spreje. Dva sta ukradla tudi ključe dveh teptalcev snega in enega spravila v pogon. Med vožnjo sta mulca podrla 10 metrov ograje ob izteku skakalnice, razbila pa sta tudi vetrobransko steklo stroja. Po podvigu so vsi trije pobegnili v bližnji gozd, kjer so jih izsledili policisti in predali staršem, zasežene nakradene predmete pa vrnili društvu.

2. Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Dobovi ustavili voznika tovornjaka za prevoz vozil in med postopkom ugotovili, da gre za 14-letnega mulca iz Ljubljane, ki kajpak nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tovornjak so policisti zasegli, o kršitvi pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

1. Jeseniški policisti so na Spodnjem Plavžu obravnavali domačina, ki je z vpitjem nad občanko in nedostojnim vedenjem kršil javni red in mir, ker si v trgovini ni izžrebal enakega popusta kot ona. Po vpitju je kraj zapustil, policisti pa so ga po opisu kmalu izsledili in ga zaradi neprimernega vedenja oglobili.