Črna kronika

Pod vplivom prepovedanih drog vozil ukradeno vozilo

STA
20. 4. 2015, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Mariborski policisti so v petek popoldne na avtocestnem počivališču v Šentilju ustavili 40-letnega slovaškega voznika, ki je pod vplivom prepovedanih drog vozil ukradeno vozilo. Slovaku so zasegli drogo in plinsko pištolo, sodnik pa ga je oglobil za 1700 evrov in ga izpustil na prostost, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

arhiv Svet24

Mariborski policisti so v petek ob 15.35 ustavili kombinirano vozilo volkswagen multivan z registrskimi tablicami Slovaške, ki ga je iz Avstrije v smeri Maribora vozil 40-letni slovaški državljan.

V postopku so mu zasegli manjšo količino različnih prepovedanih drog in plinsko pištolo z naboji brez ustrezne orožne listine. Ker je obstajal sum, da je moški vozil pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo, so najprej opravili postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica teh snovi v organizmu.

Po potrditvi suma so moškemu odredili strokovni pregled z odvzemom krvi in urina v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Toksikološka preiskava pa je potrdila, da je slovaški državljan vozil pod vplivom amfetaminov in metanfetaminov. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem preko tujih varnostnih organov so policisti ugotovili, da je bilo vozilo leta 2007 ukradeno avstrijskemu državljanu v Bratislavi na Slovaškem. Vozilo so policisti zasegli in ga bodo vrnili lastniku.

Policisti so Slovaku zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in kaznivega dejanja prikrivanja, odvzeli prostost. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo.

V času pridržanja so moškega privedli k dežurnemu sodniku, ki mu je zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog in posesti orožja ter streliva brez ustrezne orožne listine naložil plačilo globe v skupni višini 1700 evrov ter ga izpustil na prostost.