Črna kronika

Na območju Lendave policisti zasegli prepovedano drogo

T.C.
11. 3. 2015, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Lendava so 28. 2. 2015 v popoldanskem času v Lendavi ugotovljali identiteto 19-letnega občana iz UE Lendava. Med opravljanjem varnostnega pregleda so policisti pri občanu našli in zasegli 7 zavojev alufolij, v katerih se je nahajala snov, za katero je obstajal sum, da je prepovedana droga konoplja.

Arhiv Svet24

Na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v M. Soboti so policisti opravili hišno preiskavo na stalnem naslovu osumljenega. Našli in zasegli so 51 zavojev alufolij, v katerih se je nahajala rastlinska snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Pri hišni preiskavi so našli in zasegli tudi dve precizni tehtnici, na katerih so bili vidni delci prepovedane droge konoplje. Prav tako je bilo najdenih tudi več kosov praznih, že vnaprej pripravljenih lističev alufolije, namenjenih za shranjevanje prepovedane droge konoplje.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Policija