Črna kronika

Mrtva mati na pomoč klicala 14 ur po nesreči

R.T.
10. 3. 2015, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Štirje policisti, ki so v soboto iz razbitin avtomobila rešili 18-mesečno deklico, so herojsko dejanje storili šele po tistem, ko so zaslišali iz vozila prihajajoče klice na pomoč. Klicala jih je ženska.

Facebook

Ko pa so štirje možje vozilo poravnali, so odkrili, da je majhna Lily Groesbeck edina preživela. Njena mati, petindvajsetletna Lynn Jennifer Groesbeck, je preminila prejšnji večer, potem ko je izgubila nadzor nad vozilom. Nemogoče torej, da bi klicala na pomoč štiri policiste, ki so se približevali delno potopljenemu avtomobilu.

Zajem zaslonske slike

Tyler Beddoes, Lee Mecham, Paul Tomadakis in Jared Warner

»Bedim že dve noči, razmišljajoč kaj se je zgodilo. Vem le, da sem bil tam in da sem slišal klice,« je povedal Tyler Beddoes, eden od štirih policistov. Beddoes in trije drugi so sledili glasu, ki jih je klical, ko so se približevalo vozilu. V njem so odkrili mrtvo mater in nezavestno dojenčico. Neverjetno je, da je preživela skoraj štirinajst ur brez hrane in pijače ter obrnjena na glavo. In glas? Slišali so ga vsi štirje policisti. Ne znajo ga razložiti a ne dvomijo, da so ga slišali.

Facebook

Policisti so prepričani, da se je nesreča zgodila, ker je voznica zadela v robnik na mostu ter nato zapeljala v reko Spanish Fork okoli osemdeset kilometrov južno od Salt Lake Cityja. Razbitine avtomobila je približno štirinajst ur po dogodku odkril ribič. Vendar pa preiskovalci ne vedo, kaj točno je povzročilo nesrečo, saj niso odkrili nikakršnih sledov zaviranja ali mehaničnih napak v avtomobilu.