Črna kronika

Oče ga je pretepel do smrti

uk
10. 3. 2015, 13.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po spletu je zaokrožil video iz Brazilije, ki prikazuje moškega, ki prosi za svoje življenje. Zaman.

Domnevni pedofil iz Brazilije naj bi tri mesece zalezoval 11-letno deklico in jo zapeljeval na družbenih omrežij, a ni vedel, da se v resnici pogovarja z njenim očetom. Šlo naj bi za 23-letnika, njegova identiteta pa za zdaj še ni znana. Oče se je z moškim dogovoril, da se dobita, nato pa ga je ugrabil in ga očitno pretepel do smrti.

V videu krvava žrtev prosi za svoje življenje in poudarja, da bo prekinila vse stike z deklico, njen oče pa mu samo odgovori, da si bo zapomnil tepežko, ki ga čaka. Nato se slišijo kriki, ko očitno oče pretepa moškega, ki je hotel zapeljati njegovo mladoletno hčerko. Pri tem je oče očitno šel predaleč in truplo 23-letnika so našli tri dni pozneje.

Video je prišel na dan le nekaj dni po tem, ko je razjarjena množica v Indiji vdrla v zapor in linčala moškega, ki je bil obtožen posilstva. Pred časom je tudi v Španiji Britanec umoril moškega, potem ko je na njegovem računalniku našel fotografije svojih otrok.

Mnogo je primerov, da ljudje vzamejo pravico v svoje roke, a pri tem ne pomislijo na posledice. Ne le na to, da bo oče najverjetneje obsojen umora in bo preostanek življenja preživel v zaporu, ampak tudi na možnost, da moški dejansko ni bil nevaren njegovi hčerki. Prav tako ni gotovo, da je bil moški, ki je bil umorjen v Indiji, res kriv posilstva. Dejstvo pač je, da v teh primerih ne gre za kaznovanje, temveč za maščevanje, ki pogosto najde nedolžne žrtve. A seveda je težko ohraniti mirno kri, še posebej ko so v zgodbe vpleteni otroci.