Črna kronika

Rešili so jo gotove smrti

U.K.
21. 2. 2015, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Siobhan, njen fant Lee in njen brat James so se vozili po avtocesti proti Middletonu, ko so na mostu zagledali dekle.

Arhiv Svet24

Trojica se je sprva peljala mimo dekleta, nato pa je Siobhan, ki je vozila, obrnila avtomobil in odpeljali so se nazaj do nje. Povedali so, da je stala na drugi strani ograje in se pripravljala, da skoči z mostu. Dejali so tudi, da je tisti čas mimo njih, in seveda dekleta, vozilo na desetine vozil, ne da bi se ustavila.

James ji je dejal, naj stopi na drugo stran ograje in se pogovori z njimi, a ni hotela. »Začela je jokati,« je povedal. Takrat se jim je zdelo, da se bo pognala z mostu, zato jo je Lee pograbil in jo zvlekel prek ograje. Sedemnajstletno dekle so nato nekoliko potolažili in jo odpeljali v Middleton v restavracijo ter ji plačali pico. Povedali so, da ni bilo časa, da bi poklicali policijo, in da to tako ali tako ne bi rešilo ničesar.

Povedala jim je, da nima staršev in da je životarila pri rejniških družinah in domovih ter da nima nobenih prijateljev. »Ne počutimo se kot junaki, a se počutimo dobro, saj vemo, da smo nekomu vsaj malo pomagali,« je povedala Siobhan in dodala, da upa, da bo kdo, ki je v podobni stiski kot dekle, slišal za to zgodbo in spoznal, da obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno.

Dekle so že obiskali posebni svetovalci in zdaj se pogovarjajo o tem, da bi jo preselili na drugo lokacijo, kjer bi ji lahko ustrezno pomagali. »Res je, da je takšne primere morda bolje prepustiti profesionalcem, a včasih za to pač ni časa in treba je reagirati,« je povedal Lee in dejal še, da če imaš srečo, se vse izide, kot se je v tem primeru.