Črna kronika

FOTO: Z avtom trčil v hišo: 'Po hiši so leteli omet in kosi zidakov'

Gabrijel Toplak
10. 2. 2015, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Mariboru na križišču Titove in Nasipne ceste se je v ponedeljek popoldne zgodila prometna nesreča, ki se je končala s pobegom ter precej spominja na ameriške filme.

Mediaspeed

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija prosi morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na telefonsko številko 113.

V policijskem zapisniku piše, da je voznik passata ob 18.45 z neprilagojeno hitrostjo zapeljal s ceste, preskočil pločnik, podrl ograjo in pristal v hiši ter zid s prednjim delom vozila dobesedno preluknjal. V hiši je bila stanovalka, a k sreči ni bila poškodovana.»Mama je dnevni sobi gledala televizijo, jaz pa sem bil v sosednjem prostoru, ko je naenkrat močno počilo. Takšen pok je težko opisati, so pa po hiši, le nekaj centimetrov mimo njene glave, leteli omet in kosi zidakov. Stekel sem do nje in v dnevni sobi zagledal avtomobil. Vso pohištvo, tehnični aparati in drugo so uničeni, a mama jo je k sreči odnesla brez poškodb,« je razložil Peter Konrad in se čudil vozniku, da si je upal pobegniti, saj je v vozilu pustil vse dokumente, ki izkazujejo njegovo identiteto.

Gabrijel Toplak

Zanimivo je namreč tudi, tako sogovornik, da je v hiši pustil razbit avtomobil z registrskimi tablicami in zavarovalno polico v njem ter najverjetneje poklical nekoga, da ga je prišel ponj.

Včeraj dopoldne se mu ni oglasil še nihče, saj je doma čakal cenilca iz zavarovalnice, da popiše škodo, ker se mora zaradi nizkih zunanjih temperatur čimprej lotiti sanacije. »Dnevno sobo imam popolnoma uničeno in mirnega spanca z materjo nocoj nisva imela. Gretja nimava, ker imava uničeno centralno ogrevanje, tudi radiator v dnevni sobi, poleg tega pa smo začasno namesto zidu namestili zgolj plastično zaščito, ki pa tudi ni preprečila precejšnega hrupa iz bližnje štiripasovnice,« je pojasnil Konrad, ki sklepa, da se je vozniku najbrž precej mudilo in je zaradi neprilagojene hitrosti zgrešil uvoz v Nasipno ulico.

A ga omenjena prometna nesreča, sicer brez pobega, spominja na dogodek izpred desetih let, ko se jima je zgodilo podobno. »Skoraj vse je isto. Le da se je takrat v hišo zaletel kakšna dva metra nižje,« je sklenil Konrad.