Črna kronika

Nesreča avtobusa, 7 poškodovanih

Sašo Avramovič
7. 1. 2015, 17.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Šest potnikov in voznik je bilo poškodovanih, potem ko se je na cesti Arilje–Visoka prevrnil avtobus. Po neuradnih informacijah udeleženci niso dobili težkih poškodb. Pet so jih prepeljali v zdravstveni dom Arilje, dva pa v bolnišnico v Užice.

Arhiv Svet24

Avtobus naj bi v ponedeljek okoli enajste ure naenkrat zdrsnil z zasnežene ceste in se prevrnil na bok. Preiskava še vedno poteka, predpostavljajo pa, da je do prometne nesreče prišlo zaradi oteženih prometnih razmer oziroma zaradi snega. Kot poročajo srbski mediji, naj bi se avtobus, potem ko je zdrsnil s ceste, še dvakrat prevrnil, in da bi lahko prišlo tudi do večje tragedije. »Sreča je, da v avtobusu ni bilo več potnikov in da tega dne ni bilo šole, saj otroci pogosto potujejo na tej liniji. Avtobus sicer ni hitro vozil, cesta pa je bila zelo spolzka in ledena,« je dejal eden od prebivalcev Arilja, ki se je takoj po nesreči znašel na kraju nesreče.

Arhiv Svet24

Doktor Goran Plazinčić iz zdravstvenega doma iz Arilja je dejal, da je bil med sedmimi poškodovanimi le voznik ukleščen med sedežem in vrati. Dodal je, da je bilo pet poškodovanih odpuščenih iz bolnišnice v domačo oskrbo, saj so imeli le lažje poškodbe na različnih delih telesa. Po poročanju srbskih medijev so dva (voznika avtobusa in enega potnika) po prometni nesreči prepeljali v splošno bolnišnico v Užice.

Arhiv Svet24

Jelena Raković Radivojević, direktorica omenjene bolnišnice, je povedala, da nista dobila težkih poškodb in da nista v smrtni nevarnosti. »Voznik si je izpahnil ramo, eden od potnikov pa si je zlomil golenico,« je dejala Raković Radivojevićeva. Direktor avtobusnega podjetja je dejal, da predpostavljajo, da je bil vzrok nezgode poledica na vozišču in velika količina snega. Šlo pa je za primestni minibus.