Črna kronika

Kdo je streljal na direktorja kemijskega inštituta?

R.T.
18. 12. 2014, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Torkov poskus uboja direktorja kemijskega inštituta je še vedno zakrit v tančico skrivnosti. Policisti so doslej opravili že več kot 100 razgovorov z osebami, ki bi jim lahko pomagale osvetliti okoliščine streljanja na parkirišču pred lokalom na ljubljanskem Viču. Za pomoč pa prosijo tudi javnost.

STA

Ponovimo, da se je dogodek zgodil okoli 20. ure. Direktor kemijskega inštituta Janko Jamnik se je z avtom pripeljal do parkirišča, parkiral in se napotil proti lokalu, kjer naj bi imel govor na službeni zabavi. Njegovo pot pa je prestregel neznanec, ki je Jamnika dvakrat ustrelil iz neposredne bližine. Hudo poškodovanega so odpeljali v klinični center, kjer je še vedno kritičnem stanju.

Preiskovalci NPU skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo. Skupaj s forenziki so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovane sledi posredovali v forenzično analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. "Zaradi nadaljnjih postopkov podrobnosti o načinu izvršitve poskusa uboja in vrsti orožja v tej fazi ne moremo razkrivati. Prav tako ne razpolagamo z novimi podatki glede zdravstvenega stanja hudo poškodovanega moškega," so sporočili z Generalne policijske uprave.

Kriminalisti javnost pozivajo, da če kdorkoli razpolaga s kakršnimikoli informacijami, ki bi lahko koristile preiskavi, da jih sporoči policiji na 113 ali anonimni telefon 080 1200.