Črna kronika

Umoril svojega razvpitega očeta

P.R.
16. 12. 2014, 18.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sin lastnika londonskega nočnega kluba, David West (44), je včeraj sedel na zatožno klop sodišča zaradi obtožbe, da je umoril svojega 70-letnega očeta.

Arhiv Svet24

West je na sodišču spregovoril le, da je potrdil svojo identiteto, sodnica pa mu je pojasnila, da bo njegovo zadevo sodišče obravnavalo jutri, dve noči pa bo prespal v priporu.

Zakaj točno je prišlo do umora, še ni znano, so pa številne znane osebnosti in prijatelji umorjenega novico označili kot šokantno.

Umorjeni David West starejši je svoj bogati imperij zgradil z nočnimi klubi in striptiz bari, na e-bayu si je kupil tudi naslov lord Hollesley, znan pa je bil predvsem po kričeče rožnatih suknjičih in čevljih iz krokodilje kože. Pred leti je skušal tožiti Davida in Victorio Beckham, ko sta mu sporočila, da ni dobrodošel na njuni zabavi ob svetovnem nogometnem prvenstvu, saj ni želel kupiti vstopnice. Poleg tega je West starejši trdil, da ga je slavni par vrgel z enega od njunih plesov, ker je uporabljal mobilni telefon in ker je nosil rožnat smoking, kar je bilo menda v nasprotju z zapovedjo oblačenja, ki naj bi veljala tisti večer.

Razvpiti samooklicani lord je očitno prišel v konflikt tudi s svojim sinom. Truplo Westa starejšega so pretekli petek našli na njegovem domu. Ugotovljeno je bilo, da je 70-letnik umrl zaradi izkrvavitve iz samo ene vbodne rane. Kmalu zatem je policija zaradi suma umora aretirala njegovega sina. Zakaj točno je prišlo do umora, še ni znano, so pa številne znane osebnosti in prijatelji umorjenega novico označili kot šokantno.