Črna kronika

Krokodil že razžira Splitčane

G.G.
3. 12. 2014, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ena najbolj nevarnih drog na trgu je zagotovo t.i. krokodil. Ta sintetična droga, ki razžira človeško telo, je prisotna že na splitskih ulicah.

Hrvaški mediji pišejo, da je krokodil mogoče nabaviti precej enostavno. Zaskrbljujoče je, da med nekaterimi mladimi velja prepričanje, da ta droga ni nevarna, ker ni zmeraj nezakonita. Tudi če določeno substanco prepovejo, jo lahko nadomestijo druge sestavine, ki so že naslednji dan dostopne na trgu.

Droga je namreč narejena iz tablet proti glavobolu, cena za en paket pa stane le dva evra, zato je tudi zelo priljubljena med narkomani. Ime krokodil je dobila zato, ker koža odvisnikov, ki jo jemljejo, postane zelena.

Krokodil se je sicer najprej razširil v Rusiji, med revnimi odvisniki, kot nadomestilo za heroin. Poročila o njegovih učinkih pa so zastrašujoča. Dolgotrajnim uporabnikom te droge lahko odpade koža, vidijo se jim kosti in začne se hiranje.

Prvi hrvaški odvisniki od krokodila so se pojavili marca letos v Osijeku, zdaj so jih zaznali tudi v Splitu, tako da je le vprašanje časa, kdaj bodo prvi primeri opaženi v Sloveniji.