Svet

'Poštarjeva hči'? Ne, le zamenjali so jo ob rojstvu!

G.G.
3. 12. 2014, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nihče ni vedel, da so leta 1993 v porodnišnici v Cannesu pomotoma zamenjali dojenčici. Po dvajsetih letih družini teh deklet tožita vodstvo porodnišnice. Od njih zahtevata odškodnino v višini 12 milijonov evrov..

Arhiv Svet24

Mati dojenčice Sophie Serano je že takoj zatem, ko so ji hčerkico prinesli iz inkubatorja, opazila, da ima dojenčica preveč temno kožo. Osebje je le zamahnilo z roko rekoč, da tako zgleda zaradi luči v inkubatorju.

Mama se je postopno sprijaznila, a sumi so ostali. Manon Serrano so v v vasi, kjer je živela, pogosto dražili, da je »hčerka poštarja«, saj je bila po videzu povsem drugačna od očeta.

Njenemu očetu je počasi prekipelo. Ko je bila Manon stara deset let je šel na test starševstva. Izkazalo se je, da ni njen biološki oče. Bil je šokiran. Še bolj šokirana pa je bila njegova žena, saj je je tudi ona spoznala, da ni njena biološka mati.

Preiskava je nato pokazala, da je njuna prava hčerka odraščala v 30 kilometrov oddaljeni vasi.
Družini sta se sicer srečali, a sklenili, da bo ostalo po starem, da ne bodo naredili še ene zamenjave, saj sta se dekleti preveč navadili na svojce in okolje.

Sta se pa obe družini strinjali, da je čas za poplačilo krivic, kolikor je to sploh možno. Kazenska ovadba ni bila možna, zato so se odločili za civilno tožbo, v kateri zahtevajo 12 milijonov evrov odškodnine.