Zanimivosti

Nepojmljivo; Severna Koreja predstavila turistični portal

M.J.
3. 12. 2014, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Severna Koreja je v začetku tedna predstavila svoj turistični portal, večina svetovnih medijev pa poroča, da je njihova spletna stran bolj bizarna, kot promocijska. Deloma tudi zaradi dejstva, ker tujci nimajo vstopa v državo zaradi bojazni pred širjenjem virusa ebole.

dprktoday.com

Če ne obvladate severnokorejskega jezika in se znajdete na spletni strani dprtoday.com je pred vami prava nočna mora. No, še vedno se lahko vizualno orientirate in si pomagate s fotografijami na tej strani, ali pa za pomoč prosite 'strica Googla.'

Arhiv Svet24

Na strani je tako moč najti skrajno bizaren izbor fotografij, ki vključuje vse od lansiranja rakete v vesolje, do fotografije psa, ki stoji in gleda v neznano smer.

Južnokorejski mediji poročajo, da je cilj novega turističnega portala privabiti turiste. In glede na to, da je stran na voljo samo v severnokorejskem jeziku, ni popolnoma jasno katere turiste želijo pritegniti.

Ko je država oktobra prepovedala vstop tujim turistom zaradi bojazni pred širjenjem virusa ebole, je tudi omenjena spletna stran postala še bolj neuporabna. Z druge strani pa se ljudje sprašujejo, ali je sploh etično vstopiti v Severno Korejo, glede na to, da država denar od turizma porabi izključno za izvajanje represije nad svojimi prebivalci.

Združeni narodi se nedavno izglasovali, da se voditelje Severne Koreje prijavi Mednarodnemu sodišču zaradi težkih zločinov proti človeštvu, ki vključuje tudi izgradnjo novih koncentracijskih taborišč, mučenje, ubijanje in stradanje.

Reuters