Črna kronika

Prijeli 'četniškega' morilca policista

STA/G.G.
31. 10. 2014, 07.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ameriški zvezni šerifi so v četrtek zvečer presenetljivo mirno prijeli 31-letnega Erica Freina, očitno navdušenca nad srbskimi četniki, ki je 12. septembra hladnokrvno ustrelil dva državna policista in enega ubil, drugega pa hudo ranil.

Po umoru je pobegnil v gozdove in se do četrtka uspešno izmikal več sto policistom, ki so ga mrzlično iskali. Zaradi Freina so na vzhodu Pensilvanije tudi odpovedali praznovanje noči čarovnic z otroškimi pohodi po hišah in nabiranjem sladkarij, ki pa bodo sedaj spet dovoljeni.

Med lovom so policisti odkrili Freinov dnevnik, v katerem je ta opisal napad na policista, in njegov tabor, okrog katerega je nastavil eksplozivne pasti.

V četrtek so šerifi dobili obvestilo, da se skriva v letališkem hangarju blizu kraja Buck Hill. Obkolili so ga in pozvali, naj se preda. To je tudi nemudoma storil na presenečenje policije, ki je pričakovala spopad do konca.

Brezposelni Frein, ki je živel pri starših, se je po družabnih medijih postavljal s fotografijami, na katerih je oblečen v četniške uniforme, ponašal se je tudi z emblemom zločinskih "volkov" z Drine, ki so bili vpleteni v pokol muslimanov v Srebrenici leta 1995.