Črna kronika

Policisti v Gornji Radgoni v ponedeljek ustavili več vinjenih voznikov

STA/J.P.
28. 10. 2014, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti so v ponedeljek na območju policijske postaje Gornja Radgona ugotovili več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov zaradi psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu. Po navedbah Policijske uprave Murska Sobota so trije vozniki vozili pod vplivom alkohola in eden najverjetneje pod vplivom prepovedanih drog.

Dolenjski list

Dopoldne so policisti v Spodnji Ščavnici zaustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Ta je pokazal 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo nadzor in poostrene aktivnosti na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

Popoldne so v Gornji Radgoni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker so policisti domnevali, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki ga je voznik odločno odklonil. Policisti so vozniku zasegli osebni avtomobil in bo po podaji obdolžilnega predloga predan pristojnemu sodišču.

Okoli 23. ure so policisti v naselju Črešnjevci zaustavili voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Malo po polnoči so v Gornji Radgoni ustavili še voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom pokazal 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je šlo za državljana Avstrije, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do privedbe v postopek na pristojno sodišče. Prav tako je bil zoper njega sprožen postopek zaradi kršitve zakona o tujcih, saj pri sebi ni imel ustrezne potne listine.

"Glede na včerajšnje dogodke na območju policijske postaje Gornja Radgona, ki se prav tako pojavljajo na območju celotne Policijske uprave Murska Sobota, ponovno opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu, naj vozijo le trezni," sporočajo iz omenjene policijske uprave.

Če bodo osebe uživale alkoholne pijače, naj ne sedejo za volan, ampak naj vozi nekdo, ki alkoholnih pijač ni užival. Kot alternativo lahko uporabijo javna prevozna sredstva, saj vozniki v vinjenem stanju ogrožajo tako sebe kot druge udeležence v prometu, svetujejo na policiji. Ob tem voznike opominjajo na bližajoče praznike in martinovanje.