Črna kronika

Romuni ostali brez dragocenih kositrnih palic

STA/G.G.
28. 7. 2014, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Murskosoboški policisti so prejšnji teden zaustavili in preiskali kombinirano vozilo bolgarskih registrskih številk, ki ga je vozil državljan Romunije. Pod naloženimi predmeti so našli v odejo zakritih 25 palic kositra, vredne okoli 24 tisoč evrov. V ihti so Romuni pozabili odstraniti lastniško etiketo, zato je bilo še lažje ugotoviti, da so palice ukradene.

Fotografija je simbolična
Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, so policisti za izravnalne ukrepe pri kontroli potovalnih listin, listin vozila in prtljage ugotovili, da tujci v vozilu prevažajo predmete, ki so v okvari oziroma so zelo stari. Med njimi so bili deli motornih žag ter starejši varilni in vrtalni stroji. Po nadaljnjem pregledu kombija so pod naloženimi predmeti našli v odejo zakritih 25 palic kositra.

Posamezna palica je težka 30 kilogramov, skupna teža pa znaša 750 kilogramov. Ocenjena vrednost palic je okoli 24.000 evrov. Ker je obstajal utemeljen sum, da gre za kaznivo dejanje, saj tujci niso posedovali nobenih dokazil o lastništvu oziroma nakupu, so policisti petim državljanom Romunije odvzeli prostost.

Pri pregledu palic so policisti ugotovili tudi, kje so bile palice ukradene, saj so storilci pozabili odstraniti lastniško etiketo. Policisti še zbirajo dodatna obvestila preko italijanskih varnostnih organov, po končani zadevi pa bo zoper vse osumljence podana kazenska ovadba.