Črna kronika

Izdajal se je za zdravnika, ukradel pa je zlat nakit

G.G.
22. 7. 2014, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj okoli 11. ure je občan Dolenjskih Toplic poklical na številko 113 in policiste obvestil, da je v hiši zalotil moškega, ki je ukradel zlat nakit.

Thinkstock

V zadnjem času se na območju naše policijske uprave potrjuje, da so občani naš zanesljiv partner pri preprečevanju in odkrivanju kaznivih dejanj, prekrškov in drugih nedovoljenih in motečih ravnanj, so sporočili s PU Novo mesto.

Tat je uspel pobegniti z avtomobilom, oškodovanec pa si je zapomnil registrsko številko, znamko in tip avtomobila ter smer, kamor se je odpeljal. 


Te informacije so bile za policiste zelo pomembne. Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so tako že v desetih minutah od prijave tatvine v Bršljinu izsledili in ustavili osumljenca – 62-letnega državljana Slovenije s stalnim bivališčem v Bosni in Hercegovini.

Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli osebni avtomobil Mercedes benz. 62-letnega osumljenca so policisti na območju Slovenije že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj goljufij in tatvin. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo..