Črna kronika

Štiri prometne nesreče

U.K.
17. 4. 2014, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel obvestilo o štirih prometnih nesrečah. V dveh sta se udeleženca lahko telesno poškodovala.

Dolenjski list

Policisti so zasegli še en avtomobil vozniku, ki je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Zaradi kršitev predpisov o javnem redu in miru so policisti dvakrat posredovali na javnem kraju, s področja kriminalitete pa so obravnavali sume kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.
Na Gorenjesavski cesti v Kranju je včeraj popoldan zagorelo v servisni delavnici podjetja. Kranjski kriminalisti so ugotovili, da je v delavnici zelo verjetno zagorelo zaradi napake pri delovanju peči za lakiranje, kar je povzročilo požar in okoli 30.000 eurov materialne škode. Lastnik je požar pogasil sam. Kriminalisti suma kaznivega dejanja niso ugotovili, zato bodo pristojno državno tožilstvo obveščali s poročilom.
Policisti preprečili vožnjo pijanemu vozniku, potnik je zato kršil javni red. Tržiški policisti so včeraj popoldan po prijavi na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Seničnem obravnavali 38-letnega Tržičana, ki je bil vidno pod vplivom alkohola, z vozilom pa se je hotel odpeljati. Po posredovanju policistov in opozorilu, da vožnja pod vplivom alkohola ni dovoljenja in da lahko vozi le trezen, je od svoje namere odstopil, se je pa v postopek takrat vmešal 45-letni potnik, ki je z nedostojnim vedenjem začel kršiti javni red. Prepiral se je in vpil na policiste, za kar je bil kaznovan z globo 417,29 eurov.
Alkohol ubija, največkrat nedolžne. Pojasnjujemo, da so posledice v nekaterih prometnih nesrečah povezane tudi z vožnjo pod vplivom alkohola, ki se je kot vzrok v največji meri pojavil pri t. i. stalnih vzrokih prometnih nesreč, zlasti pri neprilagojeni hitrosti, nepravilni strani oz. smeri vožnje, nepravilnih premikih z vozilom in pri neupoštevanju pravil o prednosti. Posledice v nesrečah so ponavadi hude. Zato vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Vozi naj kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva.
Alkohol je bil letos na Gorenjskem prisoten pri 23 (29) povzročiteljih prometnih nesreč, ki so imeli v organizmu v povprečju 1,56 promila alkohola. Policisti so v tem obdobju sicer ugotovili že 320 (283) kršitev povezanih z vožnjo pod vplivom alkohola.