Črna kronika

Bili smo na kraju tragedije. Zakaj je 63-letni Janez utonil v lastnem ribniku?

M.J.
3. 4. 2014, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti so v ponedeljek v Vintarovcih v občini Destrnik našli mrtvega 63-letnega moškega, a o njem in njegovih sorodnikih le redki upajo spregovoriti.

Gabrijel Toplak

Prizor pred stanovanjsko hišo v naselju Vintarovci v občini Destrnik minuli ponedeljek bo domačinom še dolgo ostal v spominu. V okrasnem ribniku so našli mrtvega 63-letnega Janeza Lenarta, ki je po do zdaj zbranih podatkih policistov, ti so tujo krivdo za nastanek smrti izključili, zaradi bolezenskega stanja padel na dvorišču in se z obrazom navzdol potopil v vodo ter utonil.

Naselje, v katerem se je tragično končala življenjska pot 63-letnika, je včeraj obiskala tudi ekipa časopisa Svet24. Sosedje so bili nadvse redkobesedni in o družini, v kateri je živel Janez Lenart s sestro, njenim možem in njunim sinom, niso želeli govoriti. Nekoliko bolj zgovorna je bila domačinka s sosednjega hriba, ki se z imenom in priimkom ni želela izpostaviti. Vseeno je povedala, da je Janeza poznala, tako kot tudi druge člane njegove družine, v kateri pa je bil že več let prisoten...

Več o tem, zakaj je Janez umrl v lastnem ribniku, preberite  v današnji številki časopisa Svet24.