Črna kronika

Kaj vse počnejo kriminalci pri nas!

M.J.
10. 3. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas v prejšnjem tednu.

(simbolna fotografija)

Podvig št. 10
V okolici Šentjerneja je tat iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil diatonično harmoniko, vredno 800 evrov.

Podvig št. 9
V Postojni so policisti 27-letnemu Ljubljančanu zasegli avtomobil, ker ni imel vozniškega dovoljenja. Ker pa se je junak v postopku izdajal za svojega brata, bodo modri angeli ukrepali tudi po zakonu o osebni izkaznici. Sledi obdolžilni predlog.

Podvig št. 8
V okolici Novega mesta so neznanci vlomili v lovsko kočo in ukradli orodje, električne vodnike, kopirni stroj, tri reflektorje, posodo in jedilni pribor. Lovci so oškodovani za 300 evrov.

Podvig št. 7
Triinšestdesetletnik iz okolice Maribora je prišel v Jelenče na obisk k svoji tri leta starejši bivši partnerici. Ker se na njegovo trkanje po vratih in oknih ni odzvala in ga ni želela spustiti v hišo, se je možakar maščeval tako, da je zanetil ogenj na njenem osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran pred hišo. Vozilo je v celoti zgorelo, ogenj pa se je razširil še na stanovanjsko hišo. V požaru je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode. Policisti bodo 63-letnika kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar mu grozi do pet let zapora.

Podvig št. 6
Črnomaljski policisti so obravnavali 65-letnega voznika kmetijskega traktorja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v drevo. Reševalci so voznika odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ni poškodovan. Možakar je sicer brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistriran traktor, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,79 miligramov alkohola. Policisti so mu traktor zasegli, izdali plačilni nalog, na sodišče pa naslovili obdolžilni predlog.

Podvig št. 5
Neznanec je iz mehanične delavnice ene od mariborskih srednjih šol ukradel več kot 800 kosov različnega orodja. Škode je za okoli 3000 evrov.

Podvig št. 4
V Postojni je malopridnež vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in ukradel prstan, vreden 600 evrov.

Podvig št. 3
Kranjski policisti in gasilci so se odzvali na klic občanke, da se na Gubčevi ulici po stanovanjskem objektu vali dim. Kot so ugotovili, je ena od stanovalk cigaretne ogorke odvrgla v smeti, ki so se začele smoditi. Materialna škoda ni nastala, dim tudi ni bil nevaren za ljudi, bi pa malomarna kadilka z dejanjem lahko povzročila požar in nenadzorovano širjenje ognjenih zubljev.

Podvig št. 2
Koprski policisti so 61-letni državljanki Romunije, ki je beračila na vsiljiv način, izrekli globo zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Podvig št. 1
Ljubljanski policisti so pod drobnogled vzeli 35-letnega domačina, ki se je izdajal za Interpolovega agenta. Nanj so postali pozorni, ko je januarja v eni od ljubljanskih trgovin poskušal ukrasti nekaj izdelkov, pri čemer ga je zalotil varnostnik. Takrat je možakar varnostniku pokazal izkaznico Interpola ter pištolo, zato ga je ta izpustil. Policisti so pri "agentu" opravili hišno preiskavo, med katero so mu zasegli izkaznici z napisi Interpol police in International police force z njegovimi podatki ter 25 nabojev. Policisti nadaljujejo preiskavo v smeri suma storitve kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno osebo.