Črna kronika

Pogrešanega 55-letnega moškega našli mrtvega

M.J.
10. 3. 2014, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so bili v petek, 7. marca 2014 nekaj minut po 12. uri obveščeni, da svojci pogrešajo 55-letnega Jožefa Poljaka iz Ozeljana. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je pogrešani prejšnji teden oz. 5. marca 2014 okoli 9. ure z osebnim avtomobilom znamke Suzuki Wagon odpeljal neznano kam. Policisti so začeli z zbiranjem obvestil glede pogrešane osebe in med drugim pregledali vse cestne relacije, kjer se je pogrešani običajno vozil.

Policija

Z aktivnostmi iskanja pogrešanega 55-letnika so policisti nadaljevali tudi naslednjega dne (v soboto), med drugim so pregledali tudi širšo okolico med Prvačino in akumulacijskim jezerom Vogršček in cestno relacijo med Prvačino in krajem imenovanem Kamno čelo, vendar kljub intenzivnemu iskanju pogrešani ni bil najden.

Iskalna akcija Policije pod vodstvom komandirja PP Nova Gorica Sejada Jušića se je nadaljevala tudi včeraj v nedeljo, 9. marca 2014 od jutranjih ur dalje, zaradi ugodnih vremenskih razmer pa je bil v sklopu včerajšnje iskalne akcije vključen tudi helikopter slovenske policije , s katerim je bilo pregledano širšo območje akumulacijskega jezera Vogršček in območje Kromberk – Ravnica – Solkan. Policisti so pregledali tudi območje med naseljem Dombrava – Prvačina, območje naselja Vogrsko in vzpetina imenovana Mandrija (med naseljem Prvačina in akumulacijskim jezerom Vogršček).

Včeraj ob 13.33 uri je bil v kraju Ravnica ob lokalni cesti Kromberk – Ravnica (približno sto metrov izven ceste na travnati površini) s strani Policije najdeno vozilo pogrešane osebe. Glede na zbrana obvestila so policisti iz različnih policijskih enot z območja Policijske uprave Nova Gorica, svojci pogrešenega, med sodelujočimi je bil gozdarski inšpektor, so na tem območju pregledovali teren v smeri hriba Sv. Danijel. Ob 14.55 uri so policisti in drugi sodelujoči v bližnjem gozdu našli pogrešano osebo (mrtvega). O najdbi trupla pogrešanega so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, na kraj pa je zdravnica ZD Nova Gorica, ki je na kraju lahko le potrdila smrt pokojnika in odredila sanitarno obdukcijo. Na truplu ni bilo ugotovljenih znakov nasilja, novogoriški policisti pa so v zvezi z najdbo trupla tujo krivdo izključili. V zvezi z omenjeno zadevo bodo novogoriški policisti podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.