Črna kronika

V najetem stanovanju v Luciji gojil konopljo

STA
24. 2. 2014, 13.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Piranski policisti so v najetem stanovanju 27-letnika iz Lucije zasegli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge in konopljo. Moškega so policisti ovadili pristojnemu tožilstvu, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

PU Novo mesto

Policisti so 23. januarja zaznali razloge za sum, da se v enem od stanovanj v stanovanjskem bloku v Luciji izvaja kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V tretjem nadstropju izza vhodnih vrat enega od stanovanj se je širil močan specifičen vonj po sveže rastoči konoplji, pojasnjujejo na policiji. Z zbiranjem obvestil so identificirali lastnika stanovanja, ki prebiva na območju Ljubljane, in ugotovili, da je dal ta stanovanje v najem 27-letnemu domačinu iz Lucije.

V tretjem nadstropju izza vhodnih vrat enega od stanovanj se je širil močan specifičen vonj po sveže rastoči konoplji.

Pred tednom so policisti na koprsko okrožno državno tožilstvo podali pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo in 27-letniku odvzeli prostost ter zoper njega podali kazensko ovadbo. Ker pa tožilstvo ni predlagalo pripora, je bil osumljenec izpuščen na prostost.

V hišni preiskavi so zasegli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje. Našli so dva boksa, ki sta imela na notranjih stenah svetlikajočo se folijo, v obeh pa je bila napeljana tudi elektrika in luči. Sistem je bil opremljen še z ventilatorji, cevmi za prezračevanje in dvema ogljikovima filtroma zraka.

Zasegli so tudi štiri sadike konoplje velikosti 160 centimetrov in 20 sadik velikosti 130 centimetrov ter približno 250 gramov posušenih rastlinskih delcev.