Črna kronika

Zasegli so jima drogo, orožje…

M.J.
19. 2. 2014, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Uslužbenci Mobilnega oddelka Carinske izpostave Sežana, so ob približno 23.00 uri, v tovornem delu kombiniranega vozila, slovenskih registrskih številk, odkrili 6 manjših steklenih kozarcev, v katerih je bila neznana masa rastlinskega izvora, za katero je bilo kasneje ugotovljeno, da gre za 400 gramov prepovedane droge hašiš.

Reuters

Osumljena sta bila v nadaljnji postopek predana policistom PPIU Koper, ki so prepovedano drogo zasegli in obema odvzeli prostost. Naslednji dan so policisti Policijske postaje Sežana na naslovu osumljenega opravili hišno preiskavo, kjer so zasegli še dodatnih 24 gramov prepovedane droge - konoplja in pri temeljiti preiskavi tovornega vozila še 2 grama prepovedane droge konoplja.

Zoper oba bodo policisti PP  Sežana spisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je predpisana kazen zapora v trajanju od enega do desetih let.