Slovenija

Če ste na poplavljenem območju, ste v smrtni nevarnosti

N.J.
19. 2. 2014, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Radovedneži, ki obiskujejo poplavljena območja, oziroma se na poplavljenih območjih 'zabavajo' z vodnimi plovili, še dodatno ogrožajo tamkajšnje prebivalce in ogrožajo nasipe ob hišah, opozarjajo na PU Koper. Poleg tega, da ogrožajo življenja stanovalce, pa ogrožajo tudi svoja življenja.

Facebook

Kršitve, ki se nanašajo na določila Zakona o vodah (ZV - 1) bodo policisti ugotavljali in preko pristojnih inšpekcij tudi sankcinirali. 

"Glede na razmere, ki so nastale zaradi poplavljanja Planinskega polja (zaprte komunikacije Planina - Unec, Planina  - Laze) in poplavljenih hiš, prosimo vse, naj ne prihajajajo na poplavljeno območje le zato, da bi si to ogledali," sporočajo s Policijske uprave Koper in poudarjajo, da je zadrževanje na poplavljenih območjih nevarno predvsem zaradi lastne varnosti, pa tudi zato, da se omogoči pristojnim službam čim bolj nemoteno delo na tem območju. "Prav tako pozivamo, naj ne uporabljajo vodnih plovil za oglede poplav, saj je to življensko nevarno in tudi prepovedano, razen za reševanje in potrebe služb, ki so za to pristojne. Vsako najmanjše gibanje na vodi namreč povzroči valovanje, ki ogroža nasipe ob hišah domačinov," še dodajajo.