Črna kronika

Najstnici hladnokrvno umorili najboljšo prijateljico

S.M.
9. 2. 2014, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Umorili sta jo, da ne bi izdala njune skrivnosti

Američani so zgroženi nad okrutnim in hadnokrvnim umorom, ki se je zgodil v ameriški zvezni državi Virginii. Na sojenju prihajajo na dan podrobnosti umora, ki bolj spominjajo na filmski scenarij, kot na resnično življenje. 18-letna Shelia Eddy in njena prijateljica Rachel Shoaf sta obtoženi umora 16-letne Skylar Neese.

Skylar, Shelia in Rachel so bile včasih najboljše prijateljice. Ker Shelia in Rachel nista več želeli prijateljevati s Skylar, sta se odločili, da jo umorita. Najstnici sta se bali, da bi Skylar izdala njuno skrivnost, ki zaenkrat še ni znana. Govori se, da naj bi bili Rachael in Shelia v lezbičnem razmerju.

Shelia in Rachel sta pod pretvezo, da gredo na vožnjo po mestu, Skylar zvabili v avto, jo odpeljali v gozd, kjer sta jo večkrat zabodli z nožem, gledali kako umira, jo prekrili z zemljo in listjem ter se preoblekli in odpeljali nazaj domov.

O njuni hladnokrvnosti priča tudi obnašanje Shelie Eddy, ki je po okrutnem dejanju tolažila starše umorjene deklice in skupaj z njimi žalovala za svojo prijateljico.

“Prišla je k nam in se obnašala, kot da nič ne ve. Pretvarjala se je, nas tolažila in žalovala z nami. Prisegla je, da nič ne ve.” - sta nad Sheliinim obnašanjem zgrožena starša umorjene Skylar.

Dobili so jih, ko je Rachel priznala umor druge stopnje in je pričala proti Shelii. Policiji je pomagala tudi s tem, ko je povedala kje je skrito truplo. Shelio so obsodili na dosmrtno ječo, za pogojni izpust pa lahko zaprosi po 15 letih.