Črna kronika

V napadu na rusko restavracijo več ranjenih, smrtnih žrtev ni

STA / J. P.
17. 1. 2014, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V napadu na restavracijo v Mahačkali, prestolnici Dagestana, je bilo ranjenih najmanj sedem ljudi, medtem ko smrtnih žrtev ni bilo, je sporočilo dagestansko notranje ministrstvo. Neimenovani policijski vir je takoj po napadu za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass dejal, da sta dve eksploziji terjali tudi več življenj.

Reuters

V eksplozijah je bilo ranjenih najmanj pet civilistov in dva policista. Vseh sedem so prepeljali v bolnišnico, navaja Itar-Tass, ki se sklicuje na tiskovnega predstavnika ministrstva.

"Dva policista sta bila ranjena v drugi eksploziji," je povedal in dodal, da število ranjenih civilistov še preverjajo. Napad smrtnih žrtev po doslej dosegljivih informacijah ni terjal.

Konec decembra je v dveh samomorilskih napadih v južnem ruskem mestu Volgograd umrlo 34 ljudi. Preiskovalci so dejanje povezali z osumljenci iz Dagestana.

Do prve eksplozije je prišlo, ko je neznanec z metalcem granat streljal v višje nadstropje restavracije. Kmalu je sledila druga, ko je razneslo parkirani avtomobil. Policijski vir je Itar-Tassu povedal, da sta eksploziji odjeknili v razmaku nekaj minut.

Do napada je prišlo le nekaj trenutkov potem, ko je državna televizija predvajala intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Putin je zagotovil, da bo Rusija prihodnji mesec na olimpijskih igrah v Sočiju zagotovila potrebno varnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Naš cilj - cilj organizatorjev - je zagotoviti varnost sodelujočih in gostov na olimpijskih igrah," je dejal Putin. "Če pokažemo šibkost, pokažemo strah, bomo pomagali teroristom doseči njihove cilje," je poudaril ruski predsednik. Mednarodno skupnost je znova pozval k skupnemu boju proti terorizmu.

Konec decembra je v dveh samomorilskih napadih v južnem ruskem mestu Volgograd umrlo 34 ljudi. Preiskovalci so dejanje povezali z osumljenci iz Dagestana.

A dagestansko notranje ministrstvo je danes zanikalo, da bi šlo za nov napad upornikov. "Trenutno sumimo, da je šlo bodisi za prikaz moči med lokalnimi kriminalnimi skupinami ali za dejanje huliganizma," je tiskovni predstavnik ministrstva povedal ruski tiskovni agenciji Interfax.