Črna kronika

V prometni nesreči pri Cerkljah ob Krki poškodovanih pet otrok

STA/M.J.
28. 12. 2013, 11.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Račji vasi pri Cerkljah ob Krki se je v petek zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih devet oseb, tudi otroci. Po podatkih policije je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Dva otroka sta bila huje poškodovana, trije lažje. Hujše poškodbe so utrpeli še 74-letnik, ki je bil v vozilu sam, in dve odrasli osebi v drugem vozilu.

Simbolna fotografija

Po prvih ugotovitvah je 74-letni voznik osebnega avtomobila v petek okoli 17. ure zavijal levo iz Račje vasi na glavno cesto Krška vas - Cerklje ob Krki, pred tem pa se ni prepričal, ali to lahko stori varno in ni ustavil, da bi pustil mimo vozila na prednostni cesti. Ravno takrat je iz smeri Cerkelj ob Krki proti Krški vasi po prednostni cesti pripeljal 33-letni voznik osebnega avtomobila.

74-letni voznik je vozil sam in je bil zanj odrejen strokovni pregled. V nesreči se je huje poškodoval, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

33-letni voznik je bil v nesreči lažje poškodovan, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa ni pokazal prisotnosti alkohola. V avtomobilu je imel sedem sopotnikov: dve odrasli osebi in pet otrok, starih od enega do 11 let. Dve odrasli sopotnici sta bile huje telesno poškodovani, prav tako dva otroka. Trije otroci so bili poškodovani lažje. Nihče od potnikov zadaj ni bil pripet z varnostnim pasom, so še sporočili s policije.

Kraja nesreče so je ogledal tudi dežurni okrožni državni tožilec. Na kraju nesreče je bilo več reševalnih vozil ter več policijskih patrulj za nudenje pomoči, zavarovanje kraja, opravljanje ogleda in usmerjanje prometa.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je bil promet na odseku ceste Cerklje ob Krki - Krška vas oviran do pol devete ure zvečer.