Črna kronika

Most se je dvignil, na njem obvisela ženska

M.J.
13. 10. 2013, 15.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je v bližini most za pešce, se je ženska odločila prečkati železniški most v Fort Lauderdaleu na Floridi. In medtem ko je prečkala reko, se je most začel dvigovati. V zadnjem trenutku se ji je uspelo prijeti za pragove.

Youtube/Twitter

Ljudje, ki so videli žensko, kako se krčevito oprijema pragov na višini sedem metrov, so nemudoma poklicali gasilce, ki so jo rešili s pomočjo lestve. ''Visela je na mostu kot Jezus. Bila je prezebla in prestrašena. Prepričam sem, da je bila v popolnem šoku'', je dejal Phillip Glazerbrook za Sun Sentinel. Kasneje je policiji dejal, da je pred dogodkom sodelovala v hoji, s katero so zbirali sredstva za boj proti raku na dojki.

No, ni pa znano, zakaj se je odločila reko prečkati preko tega in ne drugega mostu. ''Iskreno, mislila sem, da ge za nek preformans ali kaj podobnega. Tako neverjetno je izgledalo, da nekdo visi v zraku oz mostu,'' je dejala Ashanicka Powell za NBC Miami. Dodala je tudi, da so ji gasilci hitro pomagali, očividci pa so dejanju zaploskali. Pred tremi leti sta z mostu padla dva mladeniča, ki sta se odpravljala na zabavo. Eden je pri tem umrl, drugi pa se je resno poškodoval.