Črna kronika

Brutalno: vrgel jo je v celico

R.S.
13. 10. 2013, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

ZGROŽENI Po spletu je zakrožil posnetek, ki prikazuje brutalno policijsko nasilje nad žensko. Najbolj bizarno je dejstvo, da ima nasilni policist še vedno službo.

Liveleak

Cassandro Feurstein (47) so čikaški policisti prijeli zaradi spanja v avtomobilu, ki ga je parkirala ob cesti. Strpali so jo v pripor, njen odvetnik pa je v javnost pretekli teden poslal videoposnetek, na katerem se vidi, kako policisti Cassandro odpeljejo iz celice, ker je prosila, da bi poklicala moža. Nekaj sekund pozneje posnetek prikazuje, kako je policist Michael Hart Cassandro vrgel v celico, ženska pa je ob tem z glavo udarila v klop.

Liveleak

Cassandra je obležala v mlaki krvi, nasilni policist pa se za to ni zmenil, ampak se je zgolj sprehodil okoli na tleh ležeče ženske. Cassandra je ob padcu dobila hude poškodbe, zaradi katerih je morala na plastično operacijo. Estetski kirurgi so ji vgradili titansko ploščico. Kaj se je zgodilo z nasilnim policistom? Grozljivo dejstvo, ampak nasilni Michael Hart je proti hudo poškodovani Cassandri vložil pritožbo zaradi nespoštovanja policista.

Te pritožbe so sicer zavrnili, v nadaljevanju postopka na sodišču pa je Cassandra priznala, da je vozila pod vplivom alkohola, zaradi česar je v avtomobilu tudi zaspala. Kljub zgražanju svetovne javnosti pa ima policist Hart še vedno službo na svojem starem delovnem mestu, proti njemu ni bila vložena nobena prijava.