Črna kronika

V zasebnem podjetju delavci našli ročno bombo

G.T.
11. 10. 2013, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

OKC Policijske uprave Murksa Sobota je bil v sredo, 9. oktobra, okoli 18. ure obveščen, da so v proizvodni hali zasebnega podjetja v Ljutomeru našli ročno bombo. Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, je sporočila, da so policisti po ogledu in zbiranju obvestil ugotovili, da se zasebno podjetje iz Ljutomera ukvarja s predelavo odpadne plastike, ki jim jo vozijo iz območja celotne Slovenije.

Zajem zaslonske slike

„Delavci v proizvodni hali – sortirci so med sortiranjem odpadne plastike na tekočem traku našli ročno bombo, ki jo je neznani storilec do sedaj na neznanem kraju odvrgel v kontejner z odpadno plastiko, ta pa je bila pripeljana v podjetje za nadaljnjo predelavo.

Ročno bombo sta prevzela in ustrezno zavarovala delavca oddelka za protibombno zaščito specialne enote ter jo sta predala na Nacionalni forenzični laboratorij zaradi zavarovanja sledi,“ je zapisala Rauševa.

O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki pa nista prišla na kraj, a je neznani storilec storil kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, saj je povzročil nevarnost življenja ljudi v podjetju. Sledi kazenska ovadba na pristojno ODT.