Črna kronika

V Moravčah smrt zaradi traktorja

STA/M.J.
19. 9. 2013, 14.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policijsko upravo Ljubljana so danes okoli 12. ure obvestili, da se je na območju Moravč zgodila delovna nesreča s traktorjem, ki je zahtevala smrtno žrtev. Na policiji predvidevajo, da je umrl traktorist. Ker pa ogled na kraju dogodka še opravljajo, bodo več podatkov sporočili kasneje, so na omenjeni upravi povedali za STA.

Dolenjski list

Na Policijski upravi Novo mesto opozarjajo, da je vožnja s traktorji in kmetijskimi stroji npr. na njivah in v gozdu povsem drugačna kot na utrjenih površinah. Kot opozarjajo v sporočilu za javnost, naj bodo vozniki zato še posebej pazljivi in naj vožnjo prilagodijo razmeram, tako med drugim spolzkemu terenu in naklonu zemljišča.



Najpogostejši vzroki nesreč z udeležbo kmetijskih traktorjev so neprilagojena hitrost, nepravilen prevoz oseb na traktorju in priklopniku, neustrezna oprema in vožnja pod vplivom alkohola, so še navedli.

V septembrskih dneh se je zgodilo že več nesreč, ki so zahtevale življenje traktorista. Za posledicami nesreče, ki se je zgodila v soboto na gozdni cesti Gorenje-Podkraj zunaj naselja Gorenje v občini Postojna, je v bolnišnici umrl 57-letni traktorist. V prometni nesreči na lokalni cesti Lučine-Zadobje pri Gorenji vasi, ki se je zgodila 5. septembra, pa je umrl 61-letni traktorist iz okolice Škofje Loke, ki je med vožnjo s traktorjem padel z vozila.