Črna kronika

Pozor, sumljivi 'serviser'

M. R.
17. 8. 2013, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po Kranju kolovrati moški, ki se predstavlja za serviserja plinskih naprav, zanima pa ga tudi zlato. Nastopa predrzno in vsiljivo.

Thinkstock

Kranjske policiste je v sredo popoldan poklicala občanka in sporočila, da se je pred njenim stanovanjem na Župančičevi v Kranju pojavil moški, ki se je predstavljal za serviserja plinskih naprav, spraševal pa je tudi po odprodaji zlatnine.

Klicateljica je še sporočila, da neznanca ni spustila v stanovanje, ker servisa pač ni naročila, zlatnine pa nima. Ob tem je izpostavila, da je moški postajal vedno bolj predrzen in vsiljiv, zato ga je odslovila in poklicala policijo. Pozneje sta kranjske policiste poklicali še dve občanki, obe sta podobno opisovali ravnanje vsiljivega neznanca, ki ga policisti še iščejo.

»Med letom smo obravnavali že več naznanil takšnih sumov in tudi kaznivih dejanj, ko so storilci na različne načine pristopali do oškodovancev in jih v  pogovorih zamotili, da bi pridobili njihovo pozornost, potem pa so izpeljali tatvino. Tatvine se pojavljajo na avtocestni infrastrukturi, v okolici  trgovskih  središč, pa tudi v stanovanjskih naseljih in povsod drugje, kjer so naseljeni ljudje,« so med drugim sporočili s kranjske policijske uprave.