Promet

Na gorenjski avtocesti osemkilometrska kolona

STA / J.P.
17. 8. 2013, 19.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Promet na več cestah po državi je še vedno gost, zastoj na gorenjski avtocesti v smeri proti Avstriji pa se je podaljšal na osem kilometrov.

Dars

Zastoj je še vedno na cesti med Šmarjami in mejnim prehodom Dragonja ter na hrvaški strani pred mejnim prehodom Jelšane. Drugod se promet umirja.

Kot kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste, je na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji kolona vozil dolga okoli osem kilometrov. Za pot v Avstrijo so priporočene ceste prek prelazov Ljubelj ali Korensko sedlo, za pot v Kranjsko Goro pa pot prek izvoza Lesce.

Zastoji so še na cesti Šmarje - mejni prehod Dragonja ter pred cestninsko postajo Rupa na Hrvaškem proti mejnemu prehodu Jelšane, kjer je kolona vozil po podatkih hrvaškega avtokluba dolga dva kilometra.

Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri izstopu iz države eno uro, pri vstopu 20 minut, na prehodu Sečovlje pri izstopu 40 minut, na Obrežju pa pri vstopu 20 minut.

Zaradi okvare vozila je na primorski avtocesti oviran promet na počasnem pasu med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani, zaradi prometne nesreče pa je zaprta regionalna cesta Celje - Vojnik pri Škofji vasi.

Prometno-informacijski center o drugih posebnostih na cestah trenutno ne poroča. Čez dan so bili večkilometrski zastoji poleg gorenjske avtoceste tudi na koncu podravske avtoceste in na cesti v smeri proti Gruškovju ter na ljubljanski obvoznici in naprej na avtocesti proti Primorski, zastoji pa so bili tudi na avstrijski strani pred predorom Karavanke in na cestah pred mejnimi prehodi s Hrvaško.